Skip to main content

TRAINING VIDEO MAKEN

Training videomaken basis & montagetraining mediorlevel

Wil je zelf aan de slag met video? Of wil je dat mensen in jouw organisatie zelf video's gaan maken? Kies dan voor een dagtraining video maken. We leren je in 1 dag, het bedenken van een concept, het opnemen van een video en monteren van de video met een telefoon. 

Een videoboodschap opnemen, beter presenteren op camera, nadenken over je doel en doelgroep. Dat zijn een paar onderwerpen die aan bod komen tijdens de training video maken. 

Filmen & monteren met je smartphone

Niveau: Basis. Je hebt weinig tot geen ervaring met het maken van video

Concept maken en script schrijven
In het eerste dagdeel gaan we vooral met de inhoud aan de slag. We gaan nadenken over het doel van je video en nog belangrijker de doelgroep. Vervolgens schrijven we samen aan een script. Hoe maak je van schrijftaal een videoscript? 

Filmen met je smartphone
We gaan we de video opnemen. Dit kan met je eigen smartphone. We werken in tweetallen waarbij de ene persoon de telefoon bedient en de andere de video presenteert. Je kunt ook je eigen video opnemen met een selfiestick. Daarna draaien we extra shots om de video op te vullen met waardevolle extra beelden. 

Editen & publiceren
Als laatste komt de montage aan bod. Welke software-programma's bestaan er en wat zijn de mogelijkheden? Je leert je eigen video monteren op je smartsphone of laptop. En last but not least tips over hoe je het beste je video kunt publiceren op social media. 

Voor wie? Communicatiemedewerkers en marketeers van bedrijven en overheden.

Wat? Zichtbaarder worden met je bedrijf of organisatie door het inzetten van video's

  • Videocursus in 1 dag voor bedrijven
  • Incompany of op locatie nabij Utrecht
  • Inclusief lunch en gratis parkeren
  • Voor groepen vanaf 4 personen tot max 10
  • 1 op 1 trainingen mogelijk

Resultaat: zelfstandig met je eigen telefoon video's produceren voor interne communicatie en social media

Tevreden klanten: Omgevingsdienst Utrecht, ZZP Platform, Vereniging Voor Credit Management, Parkmanagement Lage Weide

"Mijn collega’s waren enthousiast en hebben er zin om hetgeen wat ze geleerd hebben in de praktijk te brengen."  

- Heidi Geurts ODRU

Montagesoftware
We gaan editen met de gratis softwareprogramma's zoals Imovie, Clipchamp van Microsoft. Op de telefoon gebruiken we Inshot en de editor van Instagram.

Voor de gevorderden editors geef ik trainingen met Adobe Premiere Pro. 

Programma montagetraining

Niveau: medior 
Je hebt de basiscursus gedaan of al eens een video gemonteerd. 

Montage
In het eerste dagdeel gaan we aan de slag met de tijdlijn. Hoe zet je de beelden die je hebt gedraaid achter elkaar op een tijdlijn. Hoe maak je overgangen? En hoe zet je beelden over elkaar heen? 

Montage geluid
Als de beelden op de tijdlijn staan gaan we het geluid bewerken. Hoe zet je muziek onder je video? Hoe neem je een voiceover op en hoe zet je het geluid van de video harder en zachter, fade in/out. 

Teksten & publicatie
Als de video naar wens is kunnen we ondertiteling toevoegen en teksten of andere special effects. Is de video klaar dan gaan we hem publiceren op de gewenste social media kanalen. 

Testimonials

Wie ben ik

Ik ben Klaartje Snoeren en ik ben er voor communicatieprofessionals die meer willen doen met video in hun vak. Video is een wezelijk onderdeel geworden van de content die gepubliceerd wordt op social media. Ik kan je helpen zelf leuke en inhoudelijk inspirerende video's te maken om zo zichtbaarder te worden met je bedrijf of organisatie. 

Iets meer over mij: ik ben mijn loopbaan ooit begonnen als journalist bij het ANP. Ik heb daar de videotak mee opgebouwd. Inmiddels run ik al ruim twintig jaar een videoproductiebedrijf in de regio Utrecht. 

Onze opdrachtgevers zijn onder andere: Universiteit Utrecht, Mens-Zeist, Omgevingsdienst Utrecht, Gemeente Utrecht, Stichting Steenbreek en Springer Healthcare en Kris Kras. 

Wil je meer weten over de training of mij als trainer bel of mail me gerust: klaartje@de-verbeelders.nl
tel: 06 16 782 613